Sr/Eng
Kuhinja | Restoran Manufaktura Beograd

Đakonije sa roštilja, specijaliteti ispod sača, meso sa ražnja, poslastice iz bakine kuhinje, osveženje iz Grčke, tajne bugarske kuhinje, makedonske pikanterije, sve na istoj trpezi.

Citat | Restoran Manufaktura Beograd

Hrana sa našeg menija kombinuje ukuse nekoliko zemalja. Počevši sa domaćim srpskim specijalitetima ispod sača, preko južnjačkih pikanterija sa roštilja, pa sve do Makedonije i Grčke koje su nam otkrile neke od svojih najlepših kulinarskih tajni. Ova kulturna i gurmanska relacija oseća se, kako u zalogajima, tako i u atmosferi celog restorana.

Roštilj: mirisom okuplja prijatelje, ukusom ih zadržava. Malo šta budi apetit kao tragovi zagrejane rešetke na sočnom, pečenom mesu i njegova aroma nakon što se skine sa vrelog ulja.

sač: zemljani ili metalni poklopac, zatrpan žarom i sakriven u ognjištu, ispod kog se polako krčkaju najlepši komadi mesa, domaćeg krompira ili hleba.

ražanj: način pripreme najboljeg pečenja. Hrskava korica i meko meso, pečeno iznad vatre satima, po receptu najboljih srpskih domaćina.